Verzorgingsroutine piercing


 

Kan ik een piercing houden tijdens mijn sportsessie?
Sommige sporten vereisen meer bescherming dan andere. Inderdaad, als je aan dansen, krachttraining of hardlopen doet, zijn de piercings in het gezicht (oor, tong, neus…) niet erg gevaarlijk. De enige piercing die gevaar loopt, is de navel. Vermijd altijd het dragen van een sportlegging met hoge taille of een bh die te strak zit voor een tepelpiercing, omdat dit kan schuren op je sieraden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een soepel vallend kledingstuk dat niet aan je huid plakt. Let ook op, als je graag naar muziek luistert tijdens je training is het aan te raden een koptelefoon te gebruiken die niet in contact komt met je piercing, koptelefoon kan je nieuwe piercing tragus of daith raken, als je net een piercing hebt laten zetten bij Helixchoose een koptelefoon die er geen druk op uitoefent
Vechtsporten of fysieke contactsporten zoals rugby zijn riskanter voor je nieuwe piercing, omdat je al het risico loopt te wrijven en ook bacteriën erin te brengen. Zodra de piercing genezen is, kun je elke sport beoefenen. Goed nieuws, niet? En ja, als de genezing eenmaal is voltooid, kun je je sieraden afdoen voor je praktijk, alleen voor een paar uur voor dit soort risicovolle sporten. Er is voor u geen risico dat het gaatje na een paar uur niet meer dicht gaat als het goed genezen is.

Dingen die je moet vermijden als je een nieuwe piercing hebt
Als je de genezingsfase wilt beëindigen, geen warm oor of gezwellen meer hebt, is het noodzakelijk om bepaalde dingen te vermijden om je piercing sneller te laten genezen.

Slaap niet op het oor waarin je net een piercing hebt gezet
Voorkom schuren (geen high-waisted jeans voor bijvoorbeeld navelpiercings)
Geen koptelefoon of andere accessoires die aan je nieuwe piercing bij het oorkraakbeen kunnen blijven haken, zeker niet bij bijvoorbeeld een daith, tragus, schelp of toren.
Geen make-up op je piercing
Haal je sieraad niet van je piercing af voor je eerste controle
Speel niet met of raak je piercingsieraden niet aan buiten je verzorgingsroutine om te voorkomen dat er bacteriën in komen
Antiseptische producten zoals Biseptine, Betadine etc. worden vermeden.
Alcohol- en drugsmisbruik, waardoor het bloed verdunt en de genezing vertraagt
We vermijden ook om naar het zwembad te gaan, dat is een nest van bacteriën
Laat je piercing niet nat achter na de verzorging


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *